Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Dzi 10 maja równiutko  Dwa koncerty z Nimes i Rotterdamu. Ostatnie oficjalne koncertowe wiadectwo fenomenu dIRE sTRAITS. I chociaż brakuje Sułtanów i zupełnie niezrozumiałe wydajš się powtórki na Epce: Enores np. Your Latest Trick to album wspaniale oddaje tamte koncerty DS. Fenomenalne You And Your Friend czy Brothers In Arms. Uczucie zachwytu wzrasta kiedy nastawi się ten koncert z płyty do oglšdania. Pamiętacie dziewczyny w trakcie włanie tych dwóch fragmentów Brothers In Arms i You And Your Friend? Kamerzysta miał oczy szeroko otwarte  Z You And Your Friend z albumu On The Night wišże się dla mnie jeszcze jedna historia ale to może w chwili większej mialoci co skrobne  Wracam do domu i nawet urodzinowy Bono dzisiaj nie zastšpi tego koncertu...
ps. warto również wspomnieć o kapitalnej okładce On The Night
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 2
Tak,tak Robsonie masz racje ,wlasnie ON THE NIGHT jako ostatnie oficjalne koncertowe swiadectwo fenomenu Dire Straits ma "TO" cos w sobie. Za kazdym razem gdy slucham lub tez ogladam ten koncert przelatuja mnie ciary, dokladnie takie same kiedy pierwszy raz go uslyszalem. ^_^ (zwlaszcza solo w You And Your Friend)
Choc nasz Mistrz dalej gra dla nas na koncertach kawalki DS w glebi duszy teraz gdzies czegos brakuje, moze tamtych czasow, moze jakiejs magii.....
Dla mnie ten koncert jak i reszta i tak pozostana ponadczasowe..
Money for nothing and chicks for free
F I R E M A N 998[COLOR=red]
Małe sprostowanie  Te dziewczny które miałem na myli to tylko w trakcie Brothers In Arms sie pojawiajš
Liczba postów: 3,395
Liczba wątków: 219
KOCHAM ten koncert
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
On The Night-koniec epoki Dire Straits. Ilez to razy przez wiele lat zalowalem, ze nie mam wersji limitowanej, bo 3 utwory z EP-ki kocham milosci bezgraniczna (wszystko oprocz "Your Latest"). Ile razy to w myslach chcialem wygarnac Markowi, ze chyba go "porabalo", ze nie wydal OTN w wersji dwuplytowej i dokumentujacego caly koncert-np. taka "Bazylee". Przeciez Sultani, Two Young Lovers czy Telegraph to jedne z najwspanialszych, jesli nie najwpanialsze wersje tych utworow!!! A on co, tak po prostu je wyrzucil... I w imie czego ja sie pytam? Bo wytwornia i ze sie nie sprzeda? Chrzanic wytwornie, fani na pewno by kupili!!! Na szczescie bootelgi i dvd z Bazylei wynagradzaja po trosze brak kompletnego oficjalnego wydawnictwa dokumentujacego trase "OES". A samo "OTN"-piekne pelne brzmienie 9 wilkiej klasy muzykow z tym jedynym na swiecie Generalem Knopflerem. I nawet moje "niekochane" R&J brzmi tu magicznie za sprawa saksofonu Chrisa White'a. Jesli jakis zarzut, to zle "zamelorecytowany" wokal przez Marka w Private Investigations-za szybko panie Marku, a poza tym palce lizac!!! Szkoda tylko tych Sultanow i TR...
Ps. Przez wiele lat kasete wideo z OTN zjechalem do bialosci, tak jak i Bazylee. Na szczesie mam je juz dvd (OTN bylo moim pierwszym dvd MK) i jaka radosc
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Dla mnie najlepsze wykonanie ''Brothers In Arms''. Zwala z nóg za każdym razem.
Mam nadzieję, że kiedy wypłynš nie opublikowane nagrania z tego koncertu, bo strasznie ich brakuje. Chyba Mark już wtedy wiedział/czuł, że to ostatnie wydanie firmowane nazwš DS, więc mógł wypucić kompletny koncert na pożegnanie z ważnym kawałkiem historii dla siebie i fanów.
Liczba postów: 114
Piękna sprawa.NIe mam pytań do tego koncertu.Po prostu cios!!! Nigdy nie słuchałem go po cichu
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 0
Nawet "Private Investigations", które w sumie nie najlepiej nadaje się do grania na wielkich koncertach tutaj pasuje wręcz i-d-e-a-l-n-i-e! Albo to boskie wykonanie "You And Your Friend" i "Brothers In Arms" na końcu... Nikt inny by tak nie zagrał  M4N też cudowne, wręc jam'ujące; chyba najlepsza wersja, jaką słyszałem w życiu  Brak tylko Sułtanów... A kawałki z początku koncertu też zgrabne- bardzo podoba mi się "Romeo And Juliet" i "Walk of Life". Zwieńczenie kariery, tak jak i start, spektakularne...
"Angel of Mercy, angel delight
Give me my reward in heaven tonight
And if I give up my sword won't you give me the right sweet angel..."
Liczba postów: 291
Liczba wątków: 3
Jak dla mnie najlepsza płyta "LIVE" w całym dorobku Knopflera i już lepszej nie będzie.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 0
Mogę się tylko pod tym podpisać
"Angel of Mercy, angel delight
Give me my reward in heaven tonight
And if I give up my sword won't you give me the right sweet angel..."
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Ciekawe czy kiedyś będzie jakaś reedycja z dodatkowym materiałem?-oczywiście tym poza EP-ką, którą, powtórzę raz jeszcze uwielbiam!!!
A long time ago came a man on a track...
Dziś prawie 20 lat z płytą "On The Night" a 5 wiosen minęło kiedy założyłem ten wątek. Kurde ale życie ucieka.
Liczba postów: 1,632
Liczba wątków: 79
A my dalej piekni, młodzi i takie tam
and it's your face I'm looking for on every street...
Chyba tylko takie tam powoli zostaje
Ale dziś nastawiam ten koncert.
Liczba postów: 259
Liczba wątków: 7
Fajny materiał, ale oczywiście można i należy się przyczepić.
- fragmenty dwóch koncertów (dlaczego nie jeden kompletny albo dwa?)
- celowe wycięcie Tunnel Of Love, Sultans Of Swing i Telegraph Road
...now the sun's gone to hell...
...and the moon's riding high...
12.05.2012, 15:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.05.2012, 18:11 przez Robson.)
Zgadza się. Właściwie zawsze wymieniamy że pominięto Sultans Of Swing i Telegraph Road ale faktycznie jeszcze Tunnel Of Love. To mógłby być album podwójny i jeszcze piękniejszy.
Liczba postów: 146
Mark od początku nie przywiązywał szczególnej wagi do wydawnictw koncertowych co się na On The Night drastycznie uwydatniło. Pewnie przy montowaniu stwierdzili, że skoro SOS, TR i TOL były na Alchemy to nie bedzie ich na OTN, a może z jakichś przyczyn nie mógł to być podwójny album....Zresztą MK opowiadał, że przed wydaniem Alchemii nie był w stanie słuchać tych wszystkich taśm i powiedział, żeby zrobili z tym co uważają....
Tak Mark Knopfler jest bardzo konsekwentny  co dla nas nie oznacza nic korzystnego
Liczba postów: 176
To na tej trasie grano Tunnel of Love? Myślałem, że nie. Wyprowadźcie z błędu, jeśli trzeba.
Liczba postów: 259
Liczba wątków: 7
pawellod, na trasie On The Night utwór Tunnel Of Love grano zamiennie z Telegraph Road i zazwyczaj było to robione konsekwentnie, czyli z koncertu na koncert.
Pewnie o tym nie wiedziałeś, ponieważ 2 nieoficjalne i najbardziej znane bootlegi (Bazylea i Nimes) zawierają ten drugi utwór.  Na youtubie znajdziesz bez problemu, na pewno jest wersja z Monachium, Dublina, Londynu i LA.
...now the sun's gone to hell...
...and the moon's riding high...
|